fredag 31. oktober 2008

FORRESTEN 19

I anledning at Forresten 22 endelig er på vei (i trykken nå!) kikket jeg gjennom noen av de gamle nummerne. I en skuff fant jeg også hele utkastet og en haug med skisser til min andre og den gang lengste (tretten sider!) utgitte serie noensinnne; "Grim Obsessions" fra Forresten 19. Det var vel også Martin Erntsens debut, om jeg ikke husker feil.

Jeg leste gjennom historien i bladet, og fy faen, så flau har jeg ikke blitt på dritlenge... Historien er vel helt ok, og tegnestilen er faktisk litt kul (dog ekstremt nølende og usikker), men allikevel. Jeg tegnet den med pennesplitt, og var fremdeles ikke noen særlig stødig tusjer på den tida. Men det er litt morsomt å se tilbake på, for den stilen jeg jobbet med der er faktisk veldig lignende den jeg har utviklet nå, etter at jeg har blitt ferdig med Nebelgrad. Det kommer til å bli veldig tydelig hva jeg mener når jeg med tiden legger ut noe fra Generator her, og det er vel synlig i de siste skissebokinnleggene også.

Her er noen skisser, et sideutkast og en ferdig side fra serienovellen Grim Obsessions fraForresten nr 19. Og vennligst merk at dette ble tegnet for lenge siden, da jeg var 21. Og, ja, Bernard og gjengens bandnavn er tatt herfra.

Det er ikke meninga å bli nostalgisk eller noe her, altså. Den slags skal jeg ha meg frabedt. Men jeg har ikke anledning til å legge ut noe nytt og fresht just nå, så... Je, je.